maandag 9 februari 2015

De Proxivisie

http://gpsintegrated.com/wp-content
/uploads/wordpress/wifi.png
Een welbekend fenomeen binnen de westerse cultuur is de televisie. Door middel van een kabel of draadloze ontvanger kan beeldmateriaal worden opgehaald en worden afgespeeld op een scherm. Deze ontvangers worden echter steeds kleiner en de kans wordt niet buitengesloten dat ze ooit het formaat van een chip zullen bereiken. Sluit zo'n chip, inclusief decodeersysteem, aan op het menselijke neurologische netwerk en je hebt de proxivisie.


De proxivisie wordt door middel van een bepaalde hersenactiviteit geactiveerd en zendt vervolgens beeld- en geluidmateriaal door naar het visuele en auditieve systeem van de gebruiker. De chip ontvangt dezelfde golven als televisies, en biedt dus dezelfde zenders aan. De proxivisie bevat twee onderdelen: de ontvanger, welke de televisiegolven ontvangt, en het neurologische decodeersysteem, welke op zich ook is onder te verdelen in twee delen. De eerste is de brug tussen de ontvanger en het brein, deze zet alle data om in hersengolven en zorgt er als het ware voor dat de gebruiker het beeldmateriaal “hallucineert”, de tweede zorgt ervoor dat bepaalde hersenactiviteit het gedrag van de proxivisie beïnvloedt, bijvoorbeeld het wisselen van zender of het aan- en uitschakelen. De proxivisie is te omschrijven als een intern virtual reality systeem.

http://www.avmedia.info/blog/wp-content/
uploads/2013/12/head_test_3_2.jpg
McLuhan’s uitspraak “The medium is the message” heeft over het algemeen weinig betrekking tot de proxivisie, aangezien “the message” in dit geval exact gelijk is aan die van de televisie. De wijze waarop het bericht door sommigen geïnterpreteerd wordt zal bij gebruikers wel verschillen, maar het bericht zelf blijft in eerste instantie afgestemd op de televisie. “The medium is te massage” is echter een relevantere uitspraak. De proxivisie biedt een compleet nieuwe kijkervaring voor televisiegebruikers, en het feit dat het wordt aangebracht in het brein maakt dat het medium niet enkel figuurlijk het brein kneedt, maar bijna letterlijk. Het zal een gigantische invloed hebben op de gebruiker, aangezien deze nu op elk ogenblik in staat is om gemakkelijk televisie te kijken, enkel door eraan te denken. Dit zal waarschijnlijk levensstijlen radicaal veranderen. Bovendien biedt het mogelijkheden tot verdere innovaties binnen de branche van deze zogenaamde kunstmatige neuroperceptie.
https://epilepsyportal.files.wordpress.com/
2014/03/chip-in-brain.jpg


Of dit product een succes zal worden is erg onvoorspelbaar vanwege haar controversiële aard. Het aangestuurd opwekken van hallucinaties en beïnvloeden van hersengolven wordt waarschijnlijk niet door iedereen gezien als ethisch verantwoord. Het biedt echter wel enorm veel mogelijkheden tot verdere ontwikkelingen als intern internet en computermonitoren.
Toch is het misschien maar beter als dit nooit uitgevonden zal worden.

Afbeeldingen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten