donderdag 19 februari 2015

Microsoft Paint

Microsoft Paint (vaak afgekort tot MS Paint of simpelweg Paint) is een tekenprogramma van het elektronica- en softwarebedrijf Microsoft, oorspronkelijk genaamd Paintbrush for Windows. De eerste versie van Paint was onderdeel van Windows 1.0, en sindsdien werd Paint vast bijgeleverd met alle besturingssystemen van Windows. (Microsoft Corporation, 1985-2016) MS Paint is een populair programma als het gaat om simpele afbeeldingsbewerking, mede dankzij de implementatie in elke versie van het Windows besturingssysteem, en is één van de meest toegankelijke beschikbare tekenprogramma’s voor Windows. Er zal nu een aantal voorbeelden van creaties gemaakt met Microsoft Paint volgen.

netnavi20x5 - Old Skool Drawing Style. MS PAINT STYLE
Bron: http://netnavi20x5.deviantart.com/art/Old-Skool-Drawing-Style-MS-PAINT-STYLE-314828670
Dit meesterwerk is getiteld “Old Skool Drawing Style. MS PAINT STYLE” en is gemaakt door Deviantart gebruiker netnavi20x5. De artiest heeft voor deze afbeelding gekozen voor een populaire stijl onder MS Paint gebruikers. De dikke zwarte lijnen, monotone invulkleuren en stick figures komen veel voor in MS Paint creaties, vanwege hun elegante simpliciteit. Er is voor dit werk een abstracte diepte gebruikt, dit is te zien aan het linkse deel van het huis, die op dezelfde hoogte blijft als de rest van het huis. Dit kan een bewuste keuze van de ontwerper zijn geweest om een bepaalde stijl te benadrukken. Dit kan echter ook zijn omdat het met MS Paint makkelijker is om een vierkant te maken dan vier losse lijnen. In dat geval zou Paint een grote invloed hebben gehad op het uiteindelijke resultaat.


SubhadipKoley - Ms-Paint Landscape
Bron: http://subhadipkoley.deviantart.com/art/Ms-Paint-Landscape-183396209
Dit werk is van Deviantart gebruiker SubhadipKoley en is getiteld “Ms-Paint Landscape”. Dit verbijsterende werk is gemaakt met een geavanceerde stijl van Paint. Om diepte aan te geven zijn er kleurovergangen gebruikt, volgens de artiest zonder gebruik te maken van de “spuitbus-tool”. Deze stijl wijkt duidelijk af van die van Old “Skool Drawing Style. MS PAINT STYLE”, voornamelijk vanwege de initiële afwezigheid van rechte lijnen. Er bevinden zich nog wel dikke zwarte lijnen, maar deze vallen veel minder op en worden in mindere mate gebruikt. De kleurovergangen voorkomen bovendien een monotone uitstraling en maken het werk veel drukker.

Conclusie

Uit de grote verschillen tussen deze twee werken is duidelijk op te maken dat Microsoft Paint veel vrijheid biedt. Dit is echter niet in alle gevallen zo, omdat het programma slechts een beperkt aantal mogelijkheden biedt. Er wordt niet veel meer aangeboden van een penseel, gum, lijn-tool en een vierkant-tool. Hierdoor is de software toch erg bepalend voor het uiteindelijke product.

Bronnen:
http://netnavi20x5.deviantart.com/art/Old-Skool-Drawing-Style-MS-PAINT-STYLE-314828670
http://subhadipkoley.deviantart.com/art/Ms-Paint-Landscape-183396209

Geen opmerkingen:

Een reactie posten